Privacy Policy

Privacy Policy

We will NEVER sell your personal data to anyone.

Under the Data Protection Act and General Data Protection Regulation (GDPR- (EU) 2016/679), Cosylab, laboratorij za kontrolne sisteme, d.d., Gerbičeva ulica 64, SI-1000 Ljubljana, Cosylab USA, INC, 325 Sharon Park Dr, #615, Menlo Park, CA 94025, Cosylab Sweden AB, c/o Advice Accounting AB, Rehnsgatan 5, 113 57 Stochkolm, Cosylab Switzerland GmbH, c/o van Stiphout Rechtsanwälte AG, Rennweg 39, 5303 Würenlingen, Cosylab Japan Inc, Miyagi Restoration Park, F21 Bld.,Sakuragi 3-4-1, Tagajo-shi, Miyagi, 985-8589, Japan and Cosylab China, Rm C19, 2nd Floor, A1 North Building, #218 St. Xing Hu, SIP, Sozhou, China, Cosylab China – Guangzhou Office, Rm 1208, #8 Pazhou Avenue, Haizhu District, Guangzhou, China (Cosylab, upravljavec) has a legal duty to protect any information collected from you.

Cosylab considers data protection and privacy to be of paramount importance. We never sell personal data and we carry out all processing operations in strict compliance with the EU General Data Protection Regulation (“GDPR”) (specifically but not limited to Article 6(1)(b) to (f) and Article 28) as well as the Laws of Slovenia, where Cosylab is incorporated (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

In Cosylab, the person in charge for the data protection can be reached on the email address dpo@cosylab.com

For the purpose of this Privacy Policy, personal data means any information relating to an identified or identifiable natural person; an identifiable natural person is one who can be identified, directly or indirectly, in particular by reference to an identifier such as a name, an identification number, location data, an online identifier or to one or more factors specific to the physical, physiological, genetic, mental, economic, cultural or social identity of that natural person.

If we ask you to provide certain information when submitting contact forms or signing up to our mailing list, you can be assured that it will only be used in accordance with this Privacy Policy statement.

Information Collected

Usage information

When you visit our site we store the name of your internet service provider, the website from which you visited us from, the parts of our site you visit, the date and duration of your visit, and information from the device (device type, operating system, screen resolution, language, country you are located in, and web browser type) you used during your visit. For the purpose of information security and fraud detection, we store the IP address when a large file (e.g. pdf, mp4) is downloaded. We process this usage data in an anonymised form for statistical purposes and to improve our site.

Contact with us via email

On our site you can contact us to ask us questions, via the contact form or email. When you contact us using the contact form, we ask you for your contact information (e.g. name, email address, company name etc.). We use this data solely in connection with answering the queries we receive.

If you subscribe to our mailing list we will need to know your name, email address, company name, telephone number and job title.

If you receive emails from us, we may use certain analytics tools to capture data. We automatically place single pixel gifs, also known as web beacons, in every email sent by our users. These are tiny graphic files that contain unique identifiers that enable us and our users to recognize when their subscribers have opened an email or clicked certain links. These technologies record each subscribers email address,

IP address, date, and time associated with each open and click for a campaign. We use this data to create reports for our users about how an email campaign performed and what actions subscribers took.

Please note that if we do ask for your contact details, we will only use this information to notify you about updates to our product, legal documents, offer customer support or marketing emails. Except for cases where we are required to do so by law (e.g. notifying you of a data breach), you shall have the opportunity to unsubscribe from receiving these messages free of charge.

Alternately you may opt out by:

(1) Following the instructions to Unsubscribe that we include in each of our promotional email campaign.

(2) Informing us at dpo@cosylab.com that you no longer wish to receive such communications.

What do we do with the information collected

We store your data on a secure database on our servers or on cloud-based servers. 

We require this information to understand your needs and provide you with a better service, and in particular for the following reasons:

Recruitment Policy

Information Cosylab collects from You

We collect and process some or all of the following types of information from you:

1.       During the selection phase:

 2.       During the recruitment phase:

Information we may collect from other sources

To the extent permitted by applicable law, in addition to our recruitment channels or career websites, we may also obtain information about you from other sources, such as through your interactions with Cosylab personnel or from third parties, such as recruiters or other websites on the Internet (subject to such third party’s privacy notices), or from a background check report. For example, you may choose to provide us with access to certain data stored by third parties such as business and employment-oriented social media sites (LinkedIn or similar).

Lawful basis for processing

We rely on legitimate interest as the lawful basis on which we collect and use your personal data. Our legitimate interests are the selection and recruitment of staff for Cosylab’s business.

Purposes of processing

We use information held about you in the following ways:

Security

We are committed to ensuring that your information is secure. In order to prevent unauthorised access or disclosure, we have put in place suitable physical, electronic and managerial procedures to safeguard and secure the information we collect online.

Where we store your personal data

We store your personal data from recruitment process in our own systems (Document Management System and HR database). The recipients of your data from recruitment process will be the Human Resources Department, the members of the selection panel as well as the Head or Director of the Unit which hires.

For other purposes, such as improvement of our products and services, promotional activities, statistical analysis and similar, we store the data on Document Management System. The data can be accessed only by the persons responsible for each data collection.

How long we keep your personal data

Cosylab will only keep your data for the duration deemed necessary to fulfil the purpose for which the data was collected and further processed (i.e. for recruitment and employment process).

When the law requires Cosylab to keep certain information, Cosylab will keep such information for the period set forth by the law.

Personal data which Cosylab processes based on personal consent of the individual will be kept until the consent is withdrawn or until a claim for termination of processing has been made. Cosylab will delete such data before the withdrawal only in case the purpose of processing has been fulfilled (i.e. in case Cosylab finishes the employment process for the position for which the candidate applied).

After the keeping period has ended, the data controller will efficiently delete or anonymise all the personal data so that it can no longer be linked to an individual.

Cookies 

A cookie is a small file which asks consent to be placed on your computer’s hard drive. Once you agree, the file is added and the cookie helps analyse web traffic or lets you know when you visit a particular site. Cookies allow web applications to respond to you as an individual. The web application can tailor its operations to your needs, likes and dislikes by gathering and remembering information about your preferences.

Currently we operate an ‘implied consent’ policy which means that we assume you are happy with our use of cookies. If you are not happy, you should either not use this site, you should delete our cookies once you have visited the site, or you should browse the site using your browser’s anonymous usage setting (called “Incognito” in Chrome, “InPrivate” for Internet Explorer, “Private Browsing” in Firefox and Safari etc.)

We also use traffic log cookies to identify which pages are being used. This helps us analyse data about webpage traffic and improve our website in order to tailor it to customer needs. We only use this information for statistical analysis purposes and then the data is removed from the system.

Overall, cookies help us provide you with a better website by enabling us to monitor which pages you find useful and which you do not. A cookie in no way gives us access to your computer or any information about you, other than the data you choose to share with us.

You can choose to accept or decline cookies. Most web browsers automatically accept cookies, but you can usually modify your browser setting to decline cookies if you prefer. This may prevent you from taking full advantage of our website.

If you don’t want to receive cookies, you can modify your browser so that it notifies you when cookies are sent to it, or you can refuse cookies altogether. You can also delete cookies that have already been set.

If you wish to restrict or block web browser cookies which are set on your device then you can do this through your browser settings; the Help function within your browser should tell you how.

Alternatively, you may wish to visit www.aboutcookies.org, which contains comprehensive information on how to do this on a wide variety of desktop browsers.

Cookies on our website

Session cookies - We use session cookies to remember your credentials for when you log into our Client Area. You can learn more about session cookies and what they are used for at: http://www.allaboutcookies.org/cookies/session-cookies-used-for.html

Google Analytics - We use Google Analytics to understand how the Cosylab website is being used in order to improve the user experience. User data is kept anonymous. You can find out more about Google’s position on privacy as regards its analytics service at: http://www.google.co.uk/intl/en/analytics/privacyoverview.html

Links to third-party websites 

Our website may contain links to other websites that may be of interest to you. Please note that once you have used these links to leave our website, you should note that we do not have any control over that other website. We cannot be held responsible for the protection and privacy of any information which you provide whilst visiting such websites. You should exercise caution and look at the privacy statement applicable to the website in question.

Data processing – know your rights

Under the regulation, in order to ensure fair and transparent processing, you, as an individual, have the following rights:

The right to withdraw consent: if you as an individual agreed to the processing of your personal data (for one or more purposes), you have the right to withdraw your consent at all times. Withdrawing your consent does not affect the legality of the data processing made before the withdrawal was made.

You can withdraw your consent by sending us a written form to dpo@cosylab.com

The right to access: as an individual, you have the right to be notified by Cosylab (the collector of the personal data) of whether any of your personal data is being processed, and in such cases, you have the right to access your personal data and information of:

The right of rectification

As an individual, you have the right to request from Cosylab to correct inaccurate information, which should be done swiftly, clearly and without undue delay. As an individual, having in mind the purpose of the processing, you have the right to complete incomplete information;

The right to erasure (the right to be forgotten): as an individual, you have the right to request from Cosylab to delete personal data relating to you without undue delay. Cosylab must delete the information without undue delay when one of the following reasons exists:

The right to restriction of processing: As an individual, you have the right to demand Cosylab restricts the processing in cases the following applies:

The right to data portability: As an individual, you have the right to receive personal data relating to you, which you have provided to Cosylab, in a structured, widely used and machine-readable form. You have the right to forward this information to another controller, without Cosylab obstructing you to do so, in cases when:

When exercising the right of portability, where it is technically feasible, you have the right for the data to be transferred directly from one controller (Cosylab) to another.

The right to object: as an individual, you have the right at any time to challenge the processing of personal data necessary for the performance of public-interest or public authority tasks assigned to Cosylab or required for legitimate interests on the grounds relating to your particular situation, which are Cosylab’s or a third party’s effort, including profiling based on those processes. Cosylab ceases processing personal data unless it proves necessary legitimate grounds for processing that prevail over your interests, rights and freedoms, or to enforce, enforce or defend legal claims.

Where personal data are processed for marketing purposes, an individual shall have the right at any time to object to the processing of data relating to him or her for the purposes of such marketing, including the creation of profiles insofar as they relate to such direct marketing; when an individual opposes processing for direct marketing purposes, the data is no longer processed for these purposes.

Where data is processed for scientific or historical research purposes or for statistical purposes, an individual shall have the right to object, for reasons connected with his particular situation, to the processing of data relating thereto, unless processing is necessary for the performance of the task being carried out for reasons of public interest;

The right to lodge a complaint with the supervisory authority: without prejudice to any other (administrative or other) legal remedy, you, as an individual, have the right to file a complaint with the supervisory authority (in Slovenia, this is the Information Commissioner), in particular in the country in which you have your normal place of residence, in which a violation allegedly took place if you believe that the processing of personal data in relation to you violates the rules on the protection of personal data.

Without prejudice to any other (administrative or extra-judicial) remedy, as an individual you have the right to an effective remedy, against a legally binding decision of the supervisory authority, as well as in cases where the supervisory authority does not deal with your complaint or does not inform you of the status of the case or of the decision on the complaint within three months. Courts of the Member State in which the supervisory authority is established shall be competent for proceedings against the supervisory authority.

An individual may address in writing at dpo@cosylab.com to the controller all requirements relating to the exercise of rights in connection with the personal data processed and stored by Cosylab. The company considers the request insofar as it is understandable and covers everything that is necessary. Above all, it must include the personal name of the individual to whom the personal data relates to, the address, the e-mail address and other information necessary for the search and for the identification of the personal data to which the request relates, or for resolving the request, any information about the proxy or an agent of the individual, a definition of the form in which he/she wishes to receive an answer, and the definition of the required personal data.

For the purposes of reliable identification, the controller may request additional information from an individual and may refuse to act only if the controller proves that the individual cannot be reliably identified.

The controller must respond to the request of the individual without undue delay, and no later than one month after the individual lodged the request.

Notification to the supervisory authority of an infringement of the protection of personal data

In the event of a breach of the protection of personal data, Cosylab is obliged to inform the competent supervisory authority thereof, except where it is likely that the rights and freedoms of individuals are not jeopardized by the infringement. If there is a suspicion that a criminal offence was committed, Cosylab is obliged to inform the police and/or the competent prosecution office.

In the event that there is an infringement that can pose a great risk to the rights and freedoms of individuals, Cosylab is obliged to immediately or, where this is not possible without undue delay, informs the data subjects of the breach. The individual should be notified in an understandable and clear language.

If you believe that your rights or regulations on the protection of personal data have been violated, you can appeal to the competent national authority: Information Commissioner of the Republic of Slovenia, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telephone: 01/2309 730, e-mail:
gp.ip@ip-rs

Disclaimer

The material on our site is given for general information only. You should take specific advice before taking a course of action as we do not accept directly or indirectly any responsibility for loss arising directly or indirectly from reliance on information on this site.

If you believe that any information we are holding on you is incorrect or incomplete, please write to us at:

Marketing Department
Cosylab d.d.
Gerbiceva 64
1000 Ljubljana
Slovenia, EU

Alternatively, you can email us at marketing@cosylab.com. We will promptly correct any information found to be incorrect. You will be notified about your claim in writing and in accordance with the regulations.

We may revise this Privacy Policy from time to time. The most current version of this Privacy Policy will govern our practices for collecting, processing, and disclosing personal data. We will provide notice of any modifications by posting a written notice on our site so please check this page regularly to ensure you are aware of all changes.

This policy was last updated on 22/05/2018.

 

Pravilnik o zasebnosti

NIKOLI ne bomo nikomur prodali vaših osebnih podatkov.

 Skladno z Zakonom o varstvu podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR- (EU) 2016/679) ima Cosylab, laboratorij za kontrolne sisteme, d.d., Gerbičeva ulica 64, SI-1000 Ljubljana, Cosylab USA, INC, 325 Sharon Park Dr, #615, Menlo Park, CA 94025, Cosylab Sweden AB, c/o Advice Accounting AB, Rehnsgatan 5, 113 57 Stochkolm, Cosylab Switzerland GmbH, c/o van Stiphout Rechtsanwälte AG, Rennweg 39, 5303 Würenlingen, Cosylab Japan Inc, Miyagi Restoration Park, F21 Bld.,Sakuragi 3-4-1, Tagajo-shi, Miyagi, 985-8589, Japan in Cosylab China, Rm C19, 2nd Floor, A1 North Building, #218 St. Xing Hu, SIP, Sozhou, China, Cosylab China – Guangzhou Office, Rm 1208, #8 Pazhou Avenue, Haizhu District, Guangzhou, China (C[1] [r2] [u3] osylab, upravljavec) zakonsko obveznost varovati vse informacije, ki jih pridobi od vas.

Cosylab šteje varovanje podatkov in zasebnost za zelo pomembno. Nikoli ne prodajamo osebnih podatkov, vse postopke obdelave pa izvajamo strogo v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ("GDPR") (zlasti, vendar ne omejeno na člen 6 (1) (b) do (f) in člen 28), kot tudi v skladu z zakoni Slovenije, kjer je Cosylab vpisan v register  (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

V podjetju Cosylab je odgovorna oseba za varstvo podatkov dosegljiva na elektronskem naslovu dpo@cosylab.com.

Za namene tega Pravilnika o zasebnosti pomenijo osebni podatki katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom; določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko,duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Če vas prosimo, da pri predložitvi kontaktnih obrazcev ali prijavi na naš seznam prejemnikov elektronske pošte posredujete določene informacije, ste lahko prepričani, da se bodo te uporabljale le v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.

Zbrane informacije

Informacije o uporabi

Ko obiščete našo spletno stran, shranimo ime vašega ponudnika internetnih storitev, spletnega mesta, s katerega ste nas obiskali, delov našega spletnega mesta, ki ga obiščete, datum in trajanje vašega obiska ter podatke z naprave (vrsta naprave, operacijski sistem, resolucija zaslona, ​​jezik, država, v kateri se nahajate, in vrsta spletnega brskalnika), ki ste jo uporabili med vašim obiskom. Za namene informacijske varnosti in odkrivanja goljufij ob prenosu večje datoteke (npr. pdf, mp4) shranimo naslov IP. Te podatke o uporabi obdelujemo v anonimizirani obliki za statistične namene in za izboljšanje naše spletne strani.

Stik z nami prek elektronske pošte

Na naši spletni strani imate možnost, da nas glede vprašanj kontaktirate,  na primer prek kontaktnega obrazca, kjer vas prosimo za vaše kontaktne podatke (npr. ime, elektronski naslov, ime podjetja itd.). Te podatke uporabljamo samo v povezavi z odgovori na vprašanja, ki jih prejmemo.

Če se prijavite  na naš seznam prejemnikov elektronske pošte, bomo morali vedeti za vaše ime, elektronski poštni naslov, ime podjetja, telefonsko številko in naziv delovnega mesta.

Če prejemate od nas elektronsko pošto, lahko za zajem podatkov uporabimo nekatera orodja za analitiko. V vsako elektronsko pošto, ki jo pošljejo naši uporabniki, samodejno namestimo enotočkovne gife (single pixel gifs), poznane tudi kot spletni svetilniki. To so majhne grafične datoteke, ki vsebujejo edinstvene identifikatorje, ki nam in našim uporabnikom omogočajo ugotoviti, kdaj so njihovi naročniki odprli elektronsko pošto ali kliknili na določene povezave. Te tehnologije zabeležijo za vsakega naročnika elektronski poštni naslov, naslov IP, datum in čas, povezan z vsakim odprtjem in klikom za akcijo. Te podatke uporabljamo za izdelavo poročil za naše uporabnike o tem, kako je bila izvedena e-poštna oglaševalska akcija in kaj so storili naročniki.

 Upoštevajte, da bomo v primeru zahteve po vaših kontaktnih podatkih te podatke uporabljali le za to, da vas bomo obveščali o posodobitvah našega produkta, o pravnih dokumentih, ponudbi za podporo strankam ali trženju e-poštnih sporočil. Razen v primerih, ko to zahteva zakon (npr. obveščanje o kršenju podatkov), boste imeli možnost, da se od teh sporočil brezplačno odjavite.

Alternativno se lahko odjavite tako, da:

(1) sledite navodilom za odjavo, ki jih vključimo v vsako našo promocijsko e-poštno akcijo;

(2) da nas na dpo@cosylab.com obvestite, da ne želite več prejemati teh sporočil.

 Kaj storimo z zbranimi informacijami

Vaše podatke shranjujemo v varno bazo podatkov na naših strežnikih ali na strežnikih v oblaku.

Te podatke potrebujemo za razumevanje vaših potreb in za zagotavljanje boljših storitev, zlasti pa iz naslednjih razlogov:

Politika zaposlovanja

Podatki, ki jih Cosylab pridobi od vas

Od vas pridobimo in obdelamo nekatere ali vse naslednje vrste podatkov:

  1. V fazi izbiranja:
  1. V fazi zaposlitve:

Podatki, ki jih lahko pridobimo iz drugih virov

V obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, lahko poleg uporabe naših kadrovskih kanalov ali kariernih spletnih strani pridobimo podatke o vas tudi iz drugih virov, na primer prek vaših kontaktov z osebjem Cosylab ali od tretjih oseb, kot so zaposlovalci ali druga spletna mesta na internetu (ob upoštevanju obvestil o zasebnosti tretjih oseb) ali iz poročila o preverjanju preteklosti (background check report) . Na primer, lahko nam omogočite dostop do določenih podatkov, ki jih hranijo tretje osebe, kot so poslovno in zaposlitveno orientirana spletna socialna omrežja (Linkedin ali podobno).

Zakonska podlaga za obdelavo

Sklicujemo se na pravni interes kot zakonsko podlago za zbiranje in uporabo vaših osebnih podatkov. Naš pravni interes je izbiranje in zaposlovanje osebja za podjetje Cosylab.

Nameni obdelave

Podatke o vas uporabljamo za naslednje:

Varnost

Zavezani smo zagotoviti, da so vaši podatki varni. Da bi preprečili nepooblaščen dostop ali razkritje, smo vzpostavili ustrezne fizične, elektronske in vodstvene postopke za zaščito in varovanje podatkov, ki jih zbiramo na spletu.

Kje shranjujemo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke iz postopka zaposlovanja shranjujemo v naših lastnih sistemih (sistem za upravljanje dokumentov in podatkovna baza HR). Prejemniki vaših podatkov iz postopka zaposlovanja bodo Kadrovski oddelek, člani izbirne komisije in vodja ali direktor enote, ki zaposluje.

Za ostale namene, kot so izboljšanje produktov in storitev, promocijske aktivnosti, raziskava trga, statistične obdelave in podobno, podatke shranjujemo v sistem za upravljanje dokumentov (Document managemet system). Do podatkov imajo dostop le osebe, odgovorne za posamezno zbirko.

Kako dolgo shranjujemo vaše osebne podatke

Cosylab bo hranil vaše osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in nadalje obdelovani (npr. za namene izbiranja in zaposlovanja).

Tiste osebne podatke, ki jih Cosylab obdeluje na podlagi zakona, Cosylab hrani za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Tiste osebne podatke, ki jih Cosylab obdeluje na podlagi osebne privolitve posameznika, Cosylab hrani do preklica te privolitve s strani posameznika oz. zahteve po prekinitvi obdelave. Cosylab take podatke izbriše še pred preklicem le, kadar je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. v primeru, da Cosylab zaključi zaposlovanje na področju, za katerega posameznik kandidira) ali če tako določa zakon.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

Piškotki (Cookies) 

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljenje za namestitev na trdi disk vašega računalnika. Ko se strinjate, se datoteka doda in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali vas obvesti, ko obiščete določeno spletno mesto. Piškotki omogočajo, da se spletne aplikacije odzovejo na vas kot posameznika. Spletna aplikacija lahko svoje dejavnosti prilagodi vašim potrebam in temu, kar vam je všeč ali ne, tako da zbira in si zapomni informacije o vaših željah.

Trenutno uporabljamo politiko »implicitnega soglasja«, kar pomeni, da predpostavljamo, da ste zadovoljni z našo uporabo piškotkov. Če niste zadovoljni, ne uporabljajte te spletne strani, naše piškotke morate izbrisati, ko obiščete spletno mesto, ali pa brskajte po spletnem mestu z uporabo anonimne nastavitve uporabe brskalnika (imenovanega »Incognito« (brez beleženja zgodovine) v Chromu, »InPrivate« za Internet Explorer, »Private Browsing« (zasebno brskanje) v Firefoxu in Safari itd.)

Uporabljamo tudi piškotke dnevnika prometa (traffic log), da ugotovimo, katere strani se uporabljajo. To nam pomaga analizirati podatke o prometu na spletni strani in izboljšati našo spletno stran, da bi jo prilagodili potrebam kupcev. Te podatke uporabljamo le za namene statistične analize, nato pa jih odstranimo iz sistema.

Na splošno nam piškotki pomagajo pri zagotavljanju boljše spletne strani, tako da nam omogočajo spremljati, katere strani boste našli koristne in katere ne. Piškotek nam nikakor ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali kakršnih koli podatkov o vas, razen podatkov, ki jih želite deliti z nami.

Lahko sprejmete ali zavrnete piškotke. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, običajno pa lahko spremenite nastavitve brskalnika, če želite, da zavrne piškotke. Vendar vam to lahko prepreči, da bi v celoti izkoristili našo spletno stran.

Če ne želite prejemati piškotkov, lahko vaš brskalnik spremenite tako, da vas obvesti o poslanih piškotkih, ali pa lahko zavrnete piškotke v celoti. Že nastavljene piškotke lahko tudi izbrišete.

Če želite omejiti ali blokirati piškotke spletnega brskalnika, ki so nastavljeni na vaši napravi, lahko to storite s pomočjo nastavitev brskalnika; funkcija Pomoč (Help) v vašem brskalniku vam pove, kako to storite.

Lahko pa tudi obiščete www.aboutcookies.org, ki vsebuje izčrpne informacije o tem, kako to storiti pri številnih namiznih brskalnikih.

Piškotki na naši spletni strani

Začasni ali sejni piškotki (session cookies) – Sejne piškotke uporabljamo, da si zapomnimo vaše poverilnice (credentials), ko se prijavite v naše območje odjemalcev. Več o sejnih piškotkih in o tem, zakaj se uporabljajo, najdete na: http://www.allaboutcookies.org/cookies/session-cookies-used-for.html.

Google Analytics - Google Analytics uporabljamo zato, da razumemo način  uporabe spletnega mesta Cosylab, in sicer z namenom izboljšati uporabniško izkušnjo. Podatki o uporabnikih so anonimni. Več o Googlovem stališču glede zasebnosti v zvezi s storitvijo analitike lahko najdete na spletnem mestu: http://www.google.co.uk/intl/en/analytics/privacyoverview.html

Povezave do spletnih mest tretjih oseb 

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki bi vas lahko zanimale. Upoštevajte, da boste ob uporabi te povezave zapustili našo spletno stran in da mi nimamo nobenega nadzora nad to drugo spletno stranjo. Ne moremo biti odgovorni za zaščito in zasebnost kakršnih koli podatkov, ki jih posredujete ob obisku teh spletnih strani. Bodite previdni in si oglejte izjavo o zasebnosti, ki velja za zadevno spletno stran.

Pravice posameznika glede obdelave podatkov

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot posameznik na podlagi predpisov naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na dpo@cosylab.com.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: kot posameznik imate pravico od Cosylaba (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije o:

Pravica do popravka osebnih podatkov: kot posameznik imate pravico doseči, da Cosylab brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov;

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«): kot posameznik imate pravico doseči, da Cosylab brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, Cosylab pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

Pravica do omejitve obdelave: kot posameznik imate pravico doseči, da Cosylab omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

Pravica do prenosljivosti podatkov: kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali Cosylabu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas Cosylab, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do prenosljivosti pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca (Cosylaba) k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo;

Pravica do ugovora obdelavi: kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene Cosylabu ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Cosylab ali tretja oseba, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav; Cosylab preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem; kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.

Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno- ali zgodovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene, ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa;

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, ki jih obdeluje in shranjuje Cosylab, naslovi v pisni obliki na upravljavca, in sicer na dpo@cosylab.com. Družba zahtevo obravnava,  v kolikor je le-ta razumljiva in obsega vse, kar je potrebno. Predvsem mora obsegati osebno ime posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, naslov, morebitni naslov elektronske pošte in druge njegove nujne podatke, potrebne za iskanje in za določitev osebnih podatkov, na katere se zahteva nanaša, oziroma za rešitev zahteve, morebitne podatke o pooblaščencu ali zastopniku posameznika, opredelitev oblike, v kateri želi prejeti odgovor, ter opredelitev zahtevanih osebnih podatkov.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Obvestilo nadzornemu organu o kršitvi varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov je Cosylab o tem dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ, razen kadar je verjetno, da s kršitvijo niso bile ogrožene pravice in svoboščine posameznikov. Kadar ob kršitvi obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, je Cosylab o kršitvi dolžan obvestiti policijo in/ali pristojno tožilstvo.

V primeru, da gre za kršitev, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, je Cosylab dolžan o kršitvi nemudoma oz. kadar to ni mogoče, brez nepotrebnega odlašanja obvestiti posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo. Obvestilo posamezniku mora biti izvedeno v razumljivem in jasnem jeziku.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu : Informacijski pooblaščenec RS, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01/2309 730, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Izjava o neprevzemanju odgovornosti

Gradivo na naši spletni strani služi le za splošne informacije. Preden ukrepate, se posebej posvetujte, saj neposredno ali posredno ne sprejemamo nobene odgovornosti za izgubo, ki bi bila neposredno ali posredno posledica opiranja na podatke na tej spletni strani.

Če menite, da so kake informacije, ki jih imamo o vas, napačne ali nepopolne, nam pišite na:

Marketing Department
Cosylab d.d.
Gerbiceva 64
1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Alternativno nam lahko pošljete elektronsko pošto na naslov: marketing@cosylab.com. Nemudoma bomo popravili vse podatke, za katere bo ugotovljeno, da so nepravilni.

Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili - pisno in v skladu s predpisi.

Ta Pravilnik o zasebnosti lahko od časa do časa spremenimo. Najnovejša različica tega Pravilnika o zasebnosti ureja naše ravnanje glede zbiranja, obdelave in razkrivanja osebnih podatkov. Morebitne spremembe bomo objavili s pisnim obvestilom na naši spletni strani, zato redno preverjajte to stran, da se boste seznanili z vsemi spremembami.

Ta Pravilnik je bil nazadnje posodobljen dne 22. 05. 2018.